top of page
Pregnant Belly_edited.png

HypnoBirthing® cursus voor zwangeren en hun (geboorte) partner

Een unieke cursus door de combinatie van informatie en diepe ontspanning 

“When you change the way you view birth, the way you birth will change.”

Marie Mongan

HypnoBirthing® 

Een natuurlijke benadering voor een veilige, soepele en comfortabele geboorte

Hypno in HypnoBirthing® staat voor zelfhypnose die je leert toe te passen tijdens de cursus. Deze technieken zijn heel fijn te gebruiken tijdens de zwangerschap en geboorte. Je zult merken dat je er ook na deze periode gemakkelijk op terug kunt vallen, als je behoefte hebt aan ontspanning bijvoorbeeld.

Tijdens de cursus leer je over je (ongeboren) baby en over de reis die jullie samen maken.

Je leert hoe jij jouw lichaam de ruimte kunt geven om in rust en met vol vertrouwen je kindje geboren te laten worden. 

Voor maximaal resultaat volg je deze cursus samen met jouw geboortepartner. Dit hoeft niet altijd je levenspartner te zijn maar kan ook een vriend(in) of familielid zijn die je hebt gevraagd om bij je bevalling te zijn. Zo kunnen jullie je samen voorbereiden op de komst van het nieuwe leven en weet je geboortepartner precies waar jouw voorkeuren liggen en wat die kan doen om een veilige en ontspannen omgeving voor jou te creëren. Prettig voor jou én je geboortepartner. 

Jullie leren de fases van de geboorte te herkennen en wat je kunt doen om tot een goede samenwerking te komen met je barende lichaam. Er is een schat aan informatie te delen en dat vullen we aan met waardevolle technieken die je al in de zwangerschap leert te gebruiken. Zo kan je deze tijdens je bevalling gemakkelijk toepassen.

Als geboortepartner krijg je naast de inzicht in hoe een geboorte kan verlopen, krachtige tools om de barende vrouw te ondersteunen. Zo kunnen jullie de bevalling rustig, zelfverzekerd en met vertrouwen tegemoet zien en goed geïnformeerde beslissingen nemen. Je weet nu immers wat voor jou belangrijk is. 

De cursus bestaat uit vijf lessen en wordt gegeven in groepjes van maximaal zes koppels óf tijdens een privé cursus bij jou thuis.

De prijs voor de groepslessen bedraagt 325 euro per koppel.

Een privé cursus bij jou thuis is ook mogelijk voor 650 euro.

Vanuit een aanvullende zorgverzekering kan je mogelijk een vergoeding krijgen voor (een deel van) de cursuskosten. Je kan dit hier nakijken.

Heb je aanvullende vragen of wil je je aanmelden?

Je kunt de chat onderaan de pagina gebruiken of WhatsApp 

7mbXmB4A.png

Mogelijkheden HypnoBirthing® cursus

Doula thuis

Groepslessen

Van en met elkaar leren in een kleine groep

Zwangere vrouw op bank

Privélessen

In de privacy van jouw eigen huis

Vergoeding zwangerschapscursus

Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit de basis verzekering. 

Je kunt hier bekijken of je in aanmerking komt voor terugbetaling van (een deel van) het cursusgeld als je aanvullend verzekerd bent. 

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk een kennismakingsgesprek te boeken?

Voorafgaand aan een cursus hebben we sowieso contact via WhatsApp of de chat van deze website. Zo kunnen we desgewenst een telefoon en/of videogesprek afspreken op een tijd die ons beide uitkomt. 

Wat als ik geen partner heb of als mijn partner niet mee kan komen?

Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de cursus te volgen, met of zonder levenspartner. 

Als je geen partner hebt of als je levenspartner niet mee kan komen naar de cursus, kan je overwegen hoe het voor jou zal zijn als je iemand uitnodigt die er tijdens de geboorte helemaal voor jou wil zijn. Een geboortepartner kan tegelijkertijd ook jouw levenspartner zijn en soms ook niet. Bij een geboortepartner kun je denken aan een vriend(in) of iemand uit jouw familie. of misschien kies jij wel voor een professionele Doula.

Hoe dan ook, de persoon die jij uitkiest om bij jouw bevalling aanwezig te zijn is jouw geboortepartner en van harte welkom tijdens de cursus.


bottom of page