top of page
pasfoto _edited.png

Ik ben ik

Ervaren. Gecertificeerd. Voor jou.

Hee Leven


Wat leuk dat je heel even een kijkje komt nemen in een deel van mijn leven.

Zo kun jij alvast wat kennis maken met wie ik ben en ik kijk er op mijn beurt naar uit om met jou kennis te maken.  


Ik ben Marieke van de Graaff, geboren in 1975 . Ik heb baby’s en kinderen altijd al fantastisch gevonden. Zo werd ik als vanzelfsprekend jong moeder van drie prachtige kinderen en werd later getrokken door de zorg. Ik deed de opleiding tot verpleegkundige en toen mijn derde kindje (2002) een week oud was mocht ik mijn diploma in ontvangst nemen.  

Mijn hart ligt bij het werken met ouders en baby's op de kraamafdeling en ik was dan ook de koning te rijk toen ik daar kon blijven werken.

Als ervaren borstvoedende moeder trok de begeleiding bij borstvoeding mijn speciale aandacht. In die tijd bestonden er nog zeer strenge regels onder andere rondom de frequentie en duur van de voedingen wat een succesvolle borstvoedingsperiode in de weg stond. Dat gaf me de drive om de opleiding tot lactatiekundige te gaan doen waarvoor ik in 2005 mijn internationale certificaat als lactatiekundige IBCLC ontving.  

Omdat ik heel graag allround wilde zijn op de kraamafdeling, behaalde ik het diploma van Obstetrie verpleegkundige in 2006. Begeleiding van zwangeren en de barende behoorde nu ook tot mijn takenpakket. Wat een voorrecht om dit nu allemaal te mogen doen.

Het werd een tijdje rustig qua opleidingen. Stil zitten deed ik echter niet, het was tijd om het geleerde toe te passen in het werkveld. 

Het begon mij op te vallen dat meer en meer mensen de zwangerschap, geboorte en de eerste periode met hun baby als een heel intense periode ervaren waarin zij zich kwetsbaar en onzeker voelen. Als je je onzeker voelt ben je geneigd om overal informatie vandaan te halen en als die informatie niet eenduidig is geeft dit je nog meer onzekerheid want waar doe je nu goed aan. 

We hebben het druk, zijn met van alles bezig, de zwangerschap glijdt zomaar voorbij en ineens is het kindje daar.

Een compleet nieuw leven die jouw aandacht en aanwezigheid nodig heeft om op te groeien. 

Een goede voorbereiding zal zo helpend zijn. Onder andere door de kennis die je hebt opgedaan over de normale en gezonde werking van je lichaam. Ook het zelfverzekerde gevoel wat je sterker en sterker gewaar zult worden en het groeiende vertrouwen in jouw lichaam. Dé benodigde ingrediënten om precies de juiste keuzes voor jezelf te kunnen maken bij alle opties die jou worden aangeboden. Het maakt dat jij de regie over jouw bevalling kunt nemen en dat je kunt verbazen over de kracht die je daarmee hebt en zult uitstralen.

Ik voel een sterke wens om aanstaande ouder(s) te helpen met die voorbereiding op en ondersteuning tijdens de meest bijzondere periode van hun leven. Omdat ik geloof en zie dat een goede voorbereiding bijdraagt aan een ontspannen zwangerschap, zachte geboorte en een fijne kraamtijd. 

Zo kwam de opleiding tot docent HypnoBirthing® op mijn pad en daarmee mijn bedrijf "hee.L.even" wat in 2022 het levenslicht zag. 

Hierdoor kon ik ook als vrijgevestigde lactatiekundige aan de slag om mijn zorg snel en laagdrempelig bij de mensen thuis aan te kunnen bieden. 

Ik wens alle (aanstaande) ouders een vreugdevolle zwangerschap, comfortabele geboorte, liefdevolle kraamtijd en een voorspoedige borstvoedingsperiode.

Wat een fantastische start voor een heel leven.  

bottom of page