top of page
Moeder Baby Bonding

Wat zou jij doen?

Voor al je vragen over (het geven van) borstvoeding

Hulp mét behoud van Borstvoeding

Borstvoeding is logisch en natuurlijk, moeder en kind zijn erop toegerust om ook na de geboorte nog een poosje door te gaan als een twee-eenheid. 

Iets wat in onze westerse cultuur een flinke uitdaging kan zijn door het beeld wat wij hebben meegekregen over het (op)voeden van de baby.

​

Heb jij nog nooit een baby aan de borst zien drinken of heb jij van jongs af al geleerd hoe moeders hun kindje gemakkelijk aan de borst leggen? 

Weet jij wat jouw kindje instinctief heeft meegekregen en hoe je daarmee kan samenwerken?

​

Bij gebrek aan rolmodellen op het gebied van borstvoeding voelt het al snel alsof je het allemaal zelf moet uitzoeken.

​

Wat als we samen gaan zoeken naar verbeteringen, tot het voeden aan de borst net zo prettig en gemakkelijk gaat zoals de natuur het bedoeld heeft?

​

De meeste mensen weten ondertussen wel dat een lactatiekundige een specialist is op het gebied van borstvoeding maar nog lang niet altijd wordt een moeder met een hulpvraag rondom voeden aan de borst ook daadwerkelijk doorverwezen.

Dan sukkel je door of je stopt ermee!

Twee situaties die je eigenlijk helemaal niet wilt.

​

Met een duwtje in de goede richting kan een oplossing vlot gevonden worden. Soms vragen de omstandigheden om een stappenplan, als een situatie al langer bestaat bijvoorbeeld. Daarom houden we na een consult nog een poosje contact via WhatsApp tot jij je prettig en zeker voelt.

​

Wat als je nú stopt met sukkelen en we heel even samen gaan onderzoeken wat jullie nodig hebben?

​

Neem vrijblijvend contact met mij op via de chat onderaan de pagina en geef aan waar jouw hulpvraag bij gebaat is. Je kunt hier bekijken welke vormen van consult ik aanbied.

​

Ik ben sinds 2005 gecertificeerd als lactatiekundige IBCLC en ervaringsdeskundige sinds 1994. 

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen en daarmee voldoe ik al aan de twee eisen die zorgverzekeraars stellen om terugbetaling van een consult te vergoeden. 

Je kunt hier de algemene voorwaarden inzien.

​

Afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket vergoeden de meeste zorgverzekeraars (een deel van) het consult. Sommige zorgverzekeraars vragen een doorverwijzing van huisarts, verloskundige of gynaecoloog.

Bekijk je polis of vraag het na bij jouw zorgverzekering.

​

Lactatiekundigen vallen onder de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg en daarom ben ik aangesloten bij KlachtenPortaal Zorg.

Je kunt hier meer lezen over de stappen die je kunt nemen als jij onverhoopt niet tevreden bent.

​

Ik ben pas tevreden als jij gewoon en gemakkelijk borstvoeding kan geven. 

bottom of page