top of page

Mini cursus over de geboorte

Ontdek jouw geboortevoorkeuren

jonge moeder

Product

Meest verkocht

Dit is de beschrijving van je product. Plaats hier een omschrijving van het product, inclusief belangrijke kenmerken of functies, prijzen en andere informatie die voor een potentiële koper van belang is. Overweeg ook om een afbeelding of video toe te voegen waaruit blijkt hoe mooi het product eruit ziet en die gebruikers aanspoort om tot aankoop over te gaan.

“Het is jouw taak om de wereld te verkennen en om je er met heel je hart aan over te geven.”

Boeddha

Geboortevoorkeuren

Heeft jouw verloskundige je al gevraagd of je al een geboorteplan hebt gemaakt? 

Een geboorteplan kun je zien als een lijstje met voorkeuren die je hebt rondom je bevalling en de eerste uren erna.

Je maakt zo'n plan tijdens je zwangerschap en dit helpt je om over een aantal zaken na te denken en actief op zoek te gaan naar de opties die je hebt.

Als je je eerste kindje verwacht lijkt dat allemaal heel ingewikkeld. Je krijgt heel veel informatie tijdens de zwangerschapscontroles maar omdat het allemaal zo nieuw voor je is en het misschien wat spannend voor je voelt komt niet alle informatie binnen of het blijft niet allemaal even goed hangen.

Veel vrouwen laten het plan dan ook maar voor wat het is en zeggen dingen als: "Ik laat het maar op mij afkomen, ik ga er blanco in" en "mijn zorgverlener zal mij wel zeggen wat ik moet doen.

Hiermee leg je de belangrijkste momenten en ervaringen van je leven in handen van iemand die jou natuurlijk niet zo kent zoals jij jezelf kent.

Geboorte geven is een heel persoonlijk proces.

Een geboorteplan werkt ook heel prettig voor jouw zorgverlener. Het geeft er blijk van dat jij je heel goed hebt voorbereid en zo kan de zorgverlener diens zorg aanpassen aan de voorkeuren van diegene waar het allemaal om draait, JIJ! 

Geboortevoorkeur gaat over veel meer onderwerpen dan zaken als de plaats van de bevalling en wie de navelstreng mag doorknippen. Als je jezelf goed geïnformeerd kom je steeds meer onderwerpen tegen die betekenis krijgen doordat je erover na gaat denken. Dat noemen we "Geïnformeerd beslissingen nemen" en daar pluk jij absoluut de vruchten als het zover is.

Geboortenvoorkeuren zijn niet altijd zwart wit maar door jouw voorbereiding kan je ook soepel meebewegen met alle wendingen die de geboorte kan nemen. 

Zwangerschapscurus

voor elk wat wils

HypnoBirthing®
bottom of page