top of page
Zoeken
  • mwvandegraaff

Al even hee.L.even

Mijn bedrijf bestaat nog geen jaar en ik heb al zoveel mooie dingen mogen beleven tijdens de diensten die ik lever op het gebied van zwangerschap en borstvoeding. Tegelijkertijd leer iedere dag bij over administratie, belasting en social media. Raar maar waar, eigenlijk vind ik het allemaal superleuk om te doen terwijl dit nu net de dingen waren waar ik enorm tegenop zag.


Maar het allerleukste vind ik het contact met de mensen die mijn hulp op een of andere manier inroepen. Al die prachtige koppels die ik ontmoet tijdens de cursussen en informatieavonden die ik geef. Ik vind het keer op keer weer zo mooi om te zien dat hetgeen waar zij tegenop zien, gaandeweg kan veranderen in iets waar ze juist naar gaan uitkijken. Het mooiste is dat zij deze verandering zelf maken met de informatie en technieken die zij krijgen.


Er wordt mij vaak gevraagd wanneer je het beste kan starten met de cursus HypnoBirthing. Het is prettig als je je kindje al voelt bewegen en soms geeft een zwangere aan te willen wachten tot de 20 weken echo. Daarna is dan ook een prima moment om te starten. Vroeg in de zwangerschap starten betekent dat je alle mooie technieken al direct kunt inzetten om te ontspannen in je zwangerschap, iets wat heel prettig is voor zowel jezelf als je kindje.

Wat ouders heel vaak aangeven is dat zij door het volgen van de cursus de geboorte ontspannen tegemoet zijn gaan zien. Als er bij jou angst voor de bevalling bestaat is dat zeker een reden om vroeger in te stappen.

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten die meestal in een periode van 5 weken wordt gegeven, je kan dus nog prima instappen als je 33 weken bent. Iets later kan ook nog maar als je wat eerder bevalt dan kan het zijn dat je de laatste les moet missen.

Het gebeurt wel eens dat mensen afhaken omdat ze vijf bijeenkomsten "vaak" en "veel" te vinden maar geloof mij, de lessen vliegen om en uitgepraat raken we nooit!


Begeleiding geven bij borstvoeding en kolven is iets wat ik al meer dan 20 jaar heel graag doe. Begeleiding bij borstvoeding betekent een nauwe samenwerking met de ouders en het kindje en ik ervaar echt een meerwaarde om dit nu ook thuis in het gezin te mogen doen. Voor het gezin zelf, omdat ze niet moeten haasten maar ik vind het ook voor mijzelf prettig. Ik plan ruim de tijd zodat we op het gemak kunnen gaan kijken wat werkt.

Als de situatie waarvoor mijn hulp wordt ingeroepen al wat langer bestaat vraagt het vaak ook wat meer tijd voordat alles naar tevredenheid verloopt. Dit is waarom het zelf zo enorm waardevol is dat we na ieder consult een periode contact houden via WhatsApp om zo de puntjes op de i te zetten. Een enkele keer kan een tweede consult nog nodig zijn.

Het kan ook gebeuren dat ouders aangeven nu te willen stoppen met het geven van borstvoeding en dan gaan we samen onderzoeken welke manier het best passend is. Stoppen met borstvoeding maakt vaak emoties los en ook dan komt de nazorg via WhatsApp goed van pas.


Wie weet waar ik jullie mag ontmoeten, ik kijk er alvast naar uit!


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

hee leven, het begin...

Ik draai al even mee in geboorteland. Eerst als onervaren ervaringsdeskundige en later ook professioneel als obstetrie verpleegkundige (oftewel verpleegkundige op de kraam). Ik mag de dingen soms net

Comments


bottom of page